Wilhelminalaan 151 6101 JE ECHT
+31 475 482993
info@banderthof.nl

Over ons

Creatief Centrum Echt

Over ons

In de huidige turbulente tijd zijn culturele instellingen broodnodig om het menselijke en sociale aspect te voeden. Als tegenwicht voor ons vaak drukke bestaan kunnen we, door ons bezig te houden met creatieve en culturele zaken, hiervoor een tegenwicht vinden en beter in balans blijven.

Wij realiseren ons dat als creativiteitscentrum terdege en hechten dan ook veel belang aan sfeer, vrijheid en veiligheid dit gecombineerd met menselijk contact. In een dergelijke omgeving voelt men zich prettig en kan zich overgeven aan zichzelf. Jezelf kunnen zijn, leren van elkaar en een andere kijk krijgen op de wereld om je heen, daar draait het om bij het Creativiteits centrum de Banderthof. Onze docenten, zelf allen actief kunstenaar, nodigen je hiervoor uit.

Ons cursusaanbod is breed, laagdrempelig en voor alle leeftijden. Ook bieden we regelmatig workshops en korte cursussen aan die naast ons basispakket als proeftuin dienen. Verder verzorgen wij op aanvraag activiteiten voor bedrijven en natuurlijk is het altijd mogelijk een gratis proefles te volgen.

In de brochure en op deze website treft u het volledig overzicht aan van onze reguliere cursussen. Daar vind je ook praktische informatie zoals tijden, kosten en het inschrijfformulier. Meer weten? Vraag een gratis brochure aan via ons contactformulier. De lestijd verschilt vaak per cursus maar staat bij elke cursus afzonderlijk vermeld. Let hier zelf goed op.

Bekijk op je gemak welke mogelijkheden Creatief Centrum de Banderthof te bieden heeft.

Geschiedenis

Het pand waarin het Creativiteit centrum de “Banderthof” is gevestigd was oorspronkelijk een boerderij, die anno 1921 door de familie Wienen op die plaats werd gebouwd en tot 1965 als boerderij werd gebruikt. Daarna werden huis en bijhorende stallen eigendom van de gemeente Echt. Het gebouw werd gebruikt als douche- en kleedruimte voor de plaatselijke voetbalclubs. En hield het E.V.V. huisorkest zijn repetities op de bovenverdieping.

Vanaf 1975 werd in de achterbouw begonnen met het geven van creatieve cursussen. Een grote verbouwing in 1989 – nadat de voetbalclubs een eigen accommodatie hadden gekregen – maakte het gebouw tot een comfortabele gelegenheid voor het geven van diverse cursussen, die vanaf toen door steeds meer mensen werden bezocht. In datzelfde jaar 1989 werd het gebouw van de gemeente in eigendom overgenomen en ondergebracht in de stichting Banderthof.

Deze stichting verhuurt het gebouw aan de Stichting Kreaktiviteiten. In 1990 volgde nog de bouw van een serre als schakel tussen voor- en achterbouw. De door velen geroemde sfeer die het gebouw ademt, werkt ongetwijfeld inspirerend op de cursisten.