Wilhelminalaan 151 6101 JE ECHT
+31 475 482993
info@banderthof.nl

Keramiek

Creatief Centrum Echt

Keramiek

Keramiek

Docente Teja Peeters

Klei is een materiaal dat uitnodigt tot experimenteren en onderzoeken. Je zult tijdens de eerste lessen ontdekken dat de mogelijkheden nagenoeg onbegrensd zijn. Cursisten met geen tot weinig ervaring met klei leren vervolgens hoe ze een werkstuk kunnen opbouwen. Hiervoor bestaan verschillende technieken zoals: opbouwen met ringen, met platen werken, gebruik maken van mallen of een massief werkstuk maken. Door middel van deze technieken maak je verschillende werkstukken waardoor je ervaring op doet in het werken met klei. De techniek staat bij deze eerste opdrachten centraal maar levert ook leuke objecten op zoals schalen, beelden en bolvormen.

De gevorderden kunnen hun technische vaardigheden nog uitbreiden tijdens het maken van grotere beelden en het ontwikkelen van een eigen stijl.

Werkstukken kunnen met engobes, oxides, glazuren of sinterengobes afgewerkt worden. Stookkosten zijn in principe bij het cursusbedrag inbegrepen. Voor grote werkstukken of thuisgemaakt werk moet wat extra betaald worden.

De werkstukken worden gebakken en geglazuurd in een keramiekoven. Ook bestaat de mogelijkheid om op het eind van de cursus in te schrijven voor een rakudag. Centraal staat het plezier hebben in het werken met klei.

Eigen projecten en idee├źn zijn mogelijk, samen bekijken we dan welke techniek voor het te maken werk geschikt is.

Klei kan op de Banderthof gekocht worden.

Donderdagmorgen, donderdagmiddag en donderdagavond

22 lessen van 2,5 uur wekelijks

Kosten 325,- euro

Extra kosten:  klei, glazuur

Start 2e week van september

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.