Banderthof
Creatief Centrum Echt

de

555.123.567

 Creatief Centrum Banderthof

     
Klik hier voor meer foto's 

Mail ons voor meer informatie

Volg ons op Facebook

 Creatief Centrum Banderthof

Seizoen 2018-2019        

Overweegt u een cursus  van het Creatief Centrum  de Banderthof  te gaan volgen maar twijfelt u nog of dit iets voor u is? 

Misschien is een proefles dan een goede keuze voor u.

Op 12 september start  het nieuwe cursusseizoen, in deze week kunt u als u belangstelling heeft voor een van de cursussen een proefles volgen. Zo maakt u kennis met de docent en krijgt u een beeld van de cursusinhoud

Meer informatie over cursussen met mogelijkheid voor een proefles kunt u lezen bij actueel nieuws.Creatief Centrum Banderthof

Wilheminalaan 151, 6101 JE Echt 0475-482993

Mochten wij telefonisch niet bereikbaar zijn dan kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of mail: info@banderthof.nlWelkom

In de huidige turbulente tijd zijn culturele instellingen broodnodig om het menselijke en sociale aspect te voeden. Als tegenwicht voor ons vaak drukke bestaan kunnen we, door ons bezig te houden met creatieve en culturele zaken, hiervoor een tegenwicht vinden en beter in balans blijven.

Wij realiseren ons dat als creativiteitscentrum terdege en hechten dan ook veel belang aan sfeer, vrijheid en veiligheid gecombineerd met menselijk contact. In een dergelijke omgeving voelt men zich prettig en kan zich overgeven aan zichzelf. Jezelf kunnen zijn, leren van elkaar en een andere kijk krijgen op de wereld om je heen. Daar draait het om bij het Creatief Centrum Banderthof. Onze docenten, zelf allen actief kunstenaar, nodigen je hiervoor uit.

Ons cursusaanbod is breed, laagdrempelig en voor alle leeftijden. Ook bieden we regelmatig workshops en korte cursussen aan die naast ons basispakket als proeftuin dienen. Verder verzorgen wij op aanvraag activiteiten voor bedrijven en natuurlijk is het altijd mogelijk een gratis proefles te volgen.

In de brochure en op deze website tref je het volledig overzicht aan van onze reguliere cursussen. Daar vind je ook praktische informatie zoals tijden, kosten en het inschrijfformulier. Meer weten? Vraag een gratis brochure aan via ons contactformulier of telefonisch. De lestijd verschilt vaak per cursus maar staat bij elke cursus afzonderlijk vermeld. Let hier zelf goed op.

Bekijk op je gemak welke mogelijkheden Creatief Centrum Banderthof te bieden heeft.


Geschiedenis

Het pand waarin het creatief centrum "Banderthof" is gevestigd was oorspronkelijk een boerderij, die anno 1921 door de familie Wienen op die plaats werd gebouwd en tot 1965 als boerderij werd gebruikt. Daarna werden huis en bijhorende stallen eigendom van de gemeente Echt. Het gebouw werd gebruikt als douche- en kleedruimte voor de plaatselijke voetbalclubs. En hield het E.V.V. huisorkest zijn repetities op de bovenverdieping.

Vanaf 1975 werd in de achterbouw begonnen met het geven van creatieve cursussen. Een grote verbouwing in 1989 - nadat de voetbalclubs een eigen accommodatie hadden gekregen - maakte het gebouw tot een comfortabele gelegenheid voor het geven van diverse cursussen, die vanaf toen door steeds meer mensen werden bezocht. In datzelfde jaar 1989 werd het gebouw van de gemeente in eigendom overgenomen en ondergebracht in de stichting Banderthof.

Deze stichting verhuurt het gebouw aan de Stichting Kreaktiviteiten. In 1990 volgde nog de bouw van een serre als schakel tussen voor- en achterbouw. De door velen geroemde sfeer die het gebouw ademt, werkt ongetwijfeld inspirerend op de cursisten.